Ontdek Montbrun les Bains

Ontdek de provence

Montbrun les bains

Romaanse stijl tot op de dag van vandaag bewaard.

Montbrun les Bains

Het dorp Montbrun-les-Bains bestaat eigenlijk uit twee delen. In het oude gedeelte met zijn pittoreske straatjes vind je de restanten van een feodaal kasteel, een romaanse kerk en de klokkentoren die deel uitmaakte van de muren van het fort. Deze muren herbergen ook de fonteinen van “La Justice” en “du Bourreau” die de geschiedenis en legendes van het dorp vertellen.

In het lagere en moderne deel van Montbrun-les-Bains zijn winkels, restaurants en een postkantoor. Gekozen als een van de mooiste dorpen van Frankrijk tussen Avignon en Sisteron, in het hart van een regio waar de natuur altijd bloeit. Gelegen aan de voet van de Mont Ventoux, geniet Montbrun-les-Bains van gemiddeld 240 dagen zon per jaar. De omgeving ontluikt op veel manieren. De mens heeft zich perfect aangepast aan de natuurlijke omgeving die praktisch intact is.

Ontdek het Café des Tilleuls in Montbrun les Bains. Uw gastheer Emmanuel Delattre heeft er een plek van gemaakt waar u kunt genieten van een kopje koffie, een glas bier van de tap en andere drankjes of een vers ijsje kunt eten op het terras of binnen. Ernaast vindt u een boekenwinkel met tijdschriften en regionale literatuur waar u veel informatie over de regio kunt krijgen. Voor de lokale bevolking is de koffie er ook een pluspunt. Kortom een toplocatie met mogelijkheid om de plaatselijke, supervriendelijke bevolking te leren kennen.

Het Toeristisch Huis

Voor meer informatie over Montbrun-les-Bains en zijn omgeving:

Pays de Montbrun les Bains
L’Autin 26570 Montbrun les Bains 
Tél +33 (0)4.75.28.82.49

© 2024 Alle Rechten Voorbehouden

Made by Robusmedia