Wat te doen en wat te zien in De Drôme Provencale

In de Drôme Provencale treft u steden met een rijke historie. Op korte afstand van Montbrun-les-Bains vindt u interessante steden zoals Nyons, Buis les Baronnies, Valreas, Carpentras, Cavaillon, Apt, Manosque en Sisteron.

Weekmarkten

Maandag

Bédoin

Bollène

Mazan

Dinsdag

Avignon

Mormoiron

Vaison-la-Romaine

Woensdag

Buis les Baronnies

Sault

Villes-sur-Auzon

Donderdag

Avignon

Nyons

Orange

Vrijdag

Avignon

Carpentras

Châteauneuf-du-Pape

Zaterdag

Avignon

MONTBRUN-LES-BAINS

Sisteron

Fitesen op de Mont ventoux. Vertek vanaf Domaine Château des Gipières

Fietsen op de Mont Ventoux. De Mont Ventoux, Lure, Luberon en Baronnies verbergen hun magische en schilderachtige plekjes zoals La Fontaine de Vaucluse, Rousillon met zijn okerkleuren en Pays d'Apt met zijn hoog op de heuvels geplaatste dorpen.

Tijdens uw tour op de fiets of bij de beklimming van de Mont Ventoux doet u geweldige indrukken op, tenzij u zich volledig concentreert op de prestatie om de top van de Mont Ventoux te bereiken en alleen de top van de kale berg in het vizier heeft. U kunt vanuit het kasteel op de fiets vertrekken en vanaf Sault de klim beginnen.

Heel veel informatie over de Mont Ventoux.

 

Wijnboerderij Château PesquiéHet landgoed en wijnhuis Château Pesquié is een bezoek meer dan waard. Het is gelegen in Mormoiron en is eigendom van de familie Bastide. In het begin van de jaren '70 hebben Odette en René het domaine gekocht.

Bij Pesquié werken ze met een 9-tal rassen. De wijngaard ligt ver ten zuiden van de Rhône-vallei maar door de hoogte en de frisheid van de Ventoux hebben zo ook hun functies en invloed op de kwaliteit van de wijnen. Die kwaliteit kunt u zelf beoordelen door ze te bezoeken.

 Website van wijnhuis Château des Pesquié

 

Parapente Mevouillon

Parapenten, paragliding. Vanwege het uitstekende, mediterane klimaat zijn er vaak gunstige luchtstromingen in de omgeving en is het mogelijk om te parapenten, oftewel zweefvliegen.


Met al meer dan 22 jaar ervaring begeleiden ze u met de best mogelijke voorwaarden en veiligheidseisen. Ze kennen het gebied als geen ander en hebben daarom een uitstekende kennis van de aërologie in die regio een ideaal terrein voor wandelaars en een uitzonderlijke plaats geschikt voor paragliding.

Lees alles over paragliding in de Drôme Provencale

 

 De 'Grottes de Thouzon'In Le Thor zijn de grotten van Thouzon die u kunt bezoeken van 1 april tot en met eind oktober. In de volksmond heet het dat je ondergrondse juwelen zult zien.
In een bijna vlakke gang loopt u in de fossiele bedding van een onderaardse stroom. Zo dringt u door in de betoverende wereld van holen en spelonken. De grot van Thouzon is werkelijk een juweeltje. Bovendien is het de enige grot in de Provence die voor het publiek toegankelijk is gemaakt
142, Impasse des Sablières
84250 Le Thor
+33 (0)4.90.33.93.65
Bekijk hier de website van de grotten van Thouzon

 

Cannyonning, escalade en via ferrata in Vergol

Canyonning, Via Ferrata, Escalade. Allemaal begrippen in de Drôme die te maken hebben met de bergsporten die u in de nabije omgeving van Chateau des Gipières in Montbrun les Bains kunt uitoefenen.

Bij Canyonning gaat het om het beklimmen van de berg, terwijl het bij Via Ferrata ("IJzeren weg") gaat om het afleggen van een parcour dat is uitgezet tegen de wand van de berg met lange stalen kabels. Bij Escalade gaat het om abseillen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden. Ook voor kinderen vanaf 8 jaar.

Alles over de bergsporten in de omgeving van Montbrun les Bains leest u hier

 

Kijkt u eens op de site van de Office du Tourisme van Montbrun les Bains en overtuig uzelf hoeveel activiteiten u in de omgeving kunt ontplooien in de Drôme Provencale.

l'Autin
Montbrun les Bains
Téléphone : 04.75.28.82.49
Télécopie : 04.75.28.82.49
E-mail: ot@montbrunlesbains.com